2012-05-15
 22:57:20

Lammframdel i ugn

Lamm är så gott! Helst ska den ju vara grillad men går även att göra i ugnen. Blir sådär super gott. Köp gärna färskt lammkött för då blir det som bäst. Förvärm ugnen på ganska hög värme (gärna grill funktion) och stek i form med lock, annars kan man linda in formen med alufolie när köttet fått fin yta.


Detta behöver du:

Lammkött med ben (kör på hel framdel eller bakdel)
Salt
Olivolja gärna med vitlökssmak
Vitlöksklyftor
Vatten
potatis
asiatiska kryddor (finns i frysdisken)
vegeta


Tvätta av köttet. Skala och strimla fint vitlöksklyftorna. Gör jack i köttet, fyll med vitlöksklyftor. Smörj in köttet i olja. Gnugga in salt. Häll ca 2-3 dl vatten i en form, lägg försiktigt ner köttet och ha in den i den varma ugnen som du värmt upp på maxvärme. Låt köttet få en fin yta (tar ca 10 min) på båda sidorna.
När köttet fått fin yta häller du i ca 2 dl vatten till och lägger på locket till din form eller lindar in den med foliepapper. Sänk värmen till ca 150-170 grader och låt köttet vara i ca 40 min.

Skala under tiden potatis och klyfta den. Häll på olivolja och krydda med vegeta och asiatisk kryddblandning. Kör på ordentligt med kryddor.

Ta ut formen med köttet och lägg ner potatisen. Häll med ev lite vatten. På med locket igen, in i ugnen i ca 15-20 min.

Servera med god syrlig sallad till...


Richie
PUBLICERAT: 2014-09-12, 19:36:57

Du har glömt att skriva vilken temperatur du börjar medi ugnen.



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: