2012-06-11
 13:02:22

Ljuvligt goda köttfärsfyllda paprikor på mitt sätt

Fyllda paprikor finns det nog många olika recept på men såhär gör jag.



1 kg paprika i valfri färg
1 kg nötfärs
2 dl ris
1 finhackad gul lök
2 ½ dl matlagningsgrädde
2 msk ajvar
2 msk paprikapasta
1 msk tomatpuré
3-4 vitlöksklyftor
kryddor (vegeta, svartpeppar, salt, lagerblad, paprikapulver, vitlökspulver)
Torkad/fryst persilja

Bryn löken och färsen. Tillsätt ajvar, paprikapasta och tomatpurén samt 4 dl vatten. I med alla kryddorna. Krossa vitlöksklyftorna och in med dom. Har du inte kokat riset i förväg släng ner det okokta riser också i grytan och låt allt koka 10-15 min. Tillsätt hälften av matlagningsgrädden. Ta av från värmen och sila så du får köttfärsblandningen för sig.
Skär bort toppen på paprikorna. Fyll dem med köttfärsblandningen. Häll lite av den silade såsen i botten på grytan där paprikorna ska placeras. Lägg i paprikorna så de står tätt intill varandra. Häll över såsen, tillsätt mer vatten om det behövs. En klick ajvar, paprikapasta och tomatpuré kan också klickas i om du hällt på mer vatten. Avsluta med att ringla över resterande matlagningsgrädde. Krydda ev mer. På med lock och låt koka 30 min. Tillsätt ev lite redning i slutet så du får en krämig sås, oftast brukar matlagningsgrädden göra sitt.
Servera med en klick creme fraiche.



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: