2012-02-12
 21:36:18

Whoopisar med rom och hallonfrosting

Whoopisar gjorde vi på en bakkurs ordnad av en tjej som heter Karin. Karin är så otroligt duktig och driver bloggen www.bagerskan.se
Temat på kursen var alla hjärtans dag vilket passar såhär dagarna innan.

Ikväll gjorde jag en egen variant av whoppisar. Dessa fyllde jag med hallonfrosting och doppade i kokos. Tål du inte hallon eller kokos så får du hitta på en egen frosting. Fantasin sätter gränser.


Till whoopisarna behöver du följande:
100 g smör
1 ½ dl socker
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
3 tsk kakao av god kvalité
1 msk rom 
1 ägg
1 dl grädde
½ - 1 dl mjölk

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker ordentligt. Tillsätt ägg. Blanda samman alla torra ingredienser och vänd ner allt i äggsmeten. I med grädden och lite mjölk i taget till du fått en lagom konsistens på degen.

Spritsa degen på en bakpappersklädd plåt. Klicka ut degen går också bra, ca 1 msk per kaka. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter. Låt svalna. Vill du ha mönster i dina kakor eller ha dom mer släta kan du redan när dom är varma trycka ut dom med hjälp av pepparkaksformar eller ett mindre glas.

När woopisarna savalnat fyllde jag dom med hallonfrosting.

Hallonfrosting:
3-5 dl florsocker
150 g philadelphia
1 ½ dl avrunna frysta hallon (1 dl färska) 

Rör ihop färskosten och florsockret. Vispa inte!
Mosa hallonen och blanda lite i taget med smeten.

Lägg en klick frosting mellan två whoopisar, släta ut och rulla i kokos eller valfri strössel.

Denna whoopis är från kursen. Degen färgade vi med pastafärg.






KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: