2011-09-18
11:20:38
11:20:38
Vallmotårta i världsklass
Detta är något av det godaste jag ätit i tårtväg på bra länge. Detta är så att smaklökarna dansar samba från första till den sista tuggan - detta är en saftig, luftig, smarrig och otroligt god tårta helt utan mjöl. Mald valmo går att få tag på i diverse kryddbutiker eller beställas via nätet.
Detta behöver du:
Kakan:
6 äggulor
2 dl socker
180 g smör
300 g malda vallmofrön (blå)
60 g riven blockchoklad
1 msk rom
glasyren:
ca 200 g valfri marmelad/sylt (jag hade i körsbärssylt med hela körsbär)
100 g ljus blockchoklad
3 msk olja
1-1 ½ dl florsocker
Mixa gulorna med sockret och smöret till en skummig smet. Tillsätt vallmon, den rivna chokladen och romen.
Vispa vitorna till fast skum och blanda det hela försiktet ner i vallmosmeten.
Grädda på 180 grader i ca 25-30 minuter.
Ta ut kakan och bre på sylten/marmeladen. In med den i ugnen i ca 10 min till.
Smält chokladen och oljan på svag värme, tillsätt florsockret och bred ut det hela som topping.
Låt svalna, servera och njut!
Elzana
Hej;-)
Undrar om du malde vallmofröna och i så fall hur (i en mortel)?
Kramis, Elzana
Lejla
Jag köpte den färdig, du kan beställa den på http://www.ungerskmat.se/vallmofro-malen-p-177-c-155.aspx Lycka till!
Har du en elektrisk kaffekvarn så kan du mala den där!