2011-09-18
 11:20:38

Vallmotårta i världsklass

Detta är något av det godaste jag ätit i tårtväg på bra länge. Detta är så att smaklökarna dansar samba från första till den sista tuggan - detta är en saftig, luftig, smarrig och otroligt god tårta helt utan mjöl. Mald valmo går att få tag på i diverse kryddbutiker eller beställas via nätet.


Detta behöver du:

Kakan:

6 äggulor
2 dl socker
180 g smör
300 g malda vallmofrön (blå)
60 g riven blockchoklad
1 msk rom

glasyren:

ca 200 g valfri marmelad/sylt (jag hade i körsbärssylt med hela körsbär)
100 g ljus blockchoklad
3 msk olja
1-1 ½ dl florsocker

Mixa gulorna med sockret och smöret till en skummig smet. Tillsätt vallmon, den rivna chokladen och romen.
Vispa vitorna till fast skum och blanda det hela försiktet ner i vallmosmeten.

Grädda på 180 grader i ca 25-30 minuter.

Ta ut kakan och bre på sylten/marmeladen. In med den i ugnen i ca 10 min till.

Smält chokladen och oljan på svag värme, tillsätt florsockret och bred ut det hela som topping.

Låt svalna, servera och njut!


Elzana
PUBLICERAT: 2011-09-29, 09:26:46

Hej;-)



Undrar om du malde vallmofröna och i så fall hur (i en mortel)?



Kramis, Elzana


Lejla
PUBLICERAT: 2011-09-30, 20:27:51

Jag köpte den färdig, du kan beställa den på http://www.ungerskmat.se/vallmofro-malen-p-177-c-155.aspx Lycka till!

Har du en elektrisk kaffekvarn så kan du mala den där!



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: