2011-11-09
09:59:30
09:59:30
Den smaskigaste Creme bruleen !
Tänk att avsluta en god middag med en god efterrätt! Detta är precis en sådan klassiker som går hem hos de flesta stora som små. Toppa med bär eller ät den som den är. Bränn av toppingen med brulee brännare eller i ugn.
6 st äggulor
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
100 g strösocker
1 tsk bourbone vaniljpulver eller 1 vaniljstång.
Till karamellisering :
2 msk socker går bra med farinsocker också.
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader. Dela vaniljstången och skrapa ur den, blanda med lite strösocker. Låt även vaniljstången koka med. Tillsätt grädden och mjölken och värm upp. Blanda äggulor och resten av sockret i en bunke. Vispa lätt. Häll sedan över gräddblandningen och fortsätt att vispa tills allt blandat sig.
Smörj formarna innan du häller upp bandningen. Fyll en långpanna med varmt vatten som når upp till halva höjden på formarna. Grädda i ca 40 min.
Låt svalna, strö på socker och bränn av med en brännare eller på grillfunktionen i ugnen.
Lägg på några frysta bär så som hallon/blåbär servera o njut!