2011-03-15
 21:54:37

Förklädd kyckling i sockerkaksform








Här nedan visar jag hur jag gjorde steg för steg. Klicka på bilderna för att få dem större!




Förklädd kyckling i sockerkaksform

Ingredienser:
ca 800 g kycklingfilé
5-6 tunna skivor rökt kalkon (går bra med bacon också)
200 g strimlad kalkon
8 st ägg (3 st ska vispas)
200-300 g riven ost
1 tomat
1 dl grädde
½ dl creme fraiche
½ dl philadelphiaost
olja
hackad persilja
salt, peppar, vegeta, vitlökspulver

Gör så här:
Tärna kycklingfilérna, krydda dem och häll på lite olja.
Olja sockerkaksformen (gärna i silicon).
Lägg hälften av den tärnade kycklingen i botten och täck över med
kalkonskivorna/baconet.
Ha försiktigt i ett ägg i taget jämt fördelade runt om i formen.
Se till så de förblir hela!
Lägg på hälften av den rivna osten, hälften av den strimlade kalkonen och de tunnt skurna tomatskivorna.
Strö på den hackade persiljan.
Lägg i resten av kycklingfiléerna, strö på resten av den strimlade kalkonen och resten av den rivna osten.

Vispa samman 3 st ägg med grädden och philadelphiaosten.
Häll smeten på toppen.
Klä formen med aluminiumfolie och grädda i ugnen på ca 200 grader i 1 timme.
Täck av och grädda ytterligare 15-20 minuter så att toppen får fin färg.

Låt svalna och ta ut från formen.
Bred på lite creme fraishe och strö över med hackad rå paprika.

Smaklig måltid!

Med detta bidrag tävlar jag hos www.kalasgott.com i månadens tävling! http://kalasgott.com/tavlingar/manadens-matutmaning-mars/


Renchy
PUBLICERAT: 2011-03-15, 22:37:24

Prvom prilikom ima ovo da probam :) Tako dobro izgleda a mogu da zamislim da je i jako ukusno... Gdje ih samo vadis :)


jeannette
PUBLICERAT: 2011-03-16, 02:01:31

så häftig!!!

jag ska definitiv testa och göra detta för det var annorlunda !!!

det såg proffsig ut!


sys
PUBLICERAT: 2011-03-17, 00:37:45

Bravo majstore!!


vahida
PUBLICERAT: 2011-03-17, 21:15:07

pravo dobro izgleda moramo probati zelim ti puno uspjeha samo nastavi interesantna forma a nadam se da i ukus ne izostaje



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: