2011-03-27
23:46:44
23:46:44
Foliestekt oxfilé med idahopotatis och svampsås
Att steka direkt på foliepapper har vi i vår familj gjort i många generationer.
Det är nog närmast grillat man kan komma utan att ha eldat :)
All kött går att steka på alimuniumfolié, helst grillfolie då den är lite kraftigare.
Det är nog närmast grillat man kan komma utan att ha eldat :)
All kött går att steka på alimuniumfolié, helst grillfolie då den är lite kraftigare.
Ingredienser:
600 g oxfilé (går bra med kyckling, kalv eller annat kött utan ben)
idahopotatis
portobello svamp
champinjoner
kalvfond
kryddor (peppar, vegeta,cayannepeppar)
matlagningsgrädde
creme fraiche
ljus redning
Gör så här:
Lägg en tallrik över en bit aluminiumfolie och vik lätt in kanterna
så att man får en form.
Lägg folien direkt på plattan.
Klicka dit en klick smör samt lite olja.
Stek köttet direkt på.
Idaho potatisen skalas och skivas tunnt.
Blandas med lite kalvfond och olja.
Ha gärna i lite skivade morötter och lägg allt
i en form eller långpanna. In i ugnen i ca 20 min.
Skiva svamparna och stek dem i smör. Tillsätt kalvfond
och kryddor. Tillsätt matlagningsgrädde och creme fraiche.
Red såsen tjock med ljus redning.
Smaklig måltid!