2011-03-18
 14:13:45

Cevapcici i bröd

Så otroligt enkelt, så otroligt gott och så otroligt Bosnien!

 

Ingredienser:

700g köttfärs (gärna blanda kalv och nöt)
1 stor gul lök
1-2 klyftor vitlök
salt
peppar
vegeta
bakpulver
1 dl ströbröd
2 msk olja

Gör så här:
Blötlägg ströbrödet i ca ½ dl vatten.
Riv lök samt vitlök. Tillsätt allt och blanda
väl med köttfärsen.
Ställ i kylskåp helst över natten.

Forma till 4-5 cm långa korvar.


Bröd:
3-4 dl vetemjöl
1 paket torrjäst
3 msk olja
2 krm salt
2-3 dl ljummet vatten

Gör så här:
Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt salt och olja.
Sikta mjölet och rör ihop till en ganska lös deg.
Låt jäsa till ca dubbel storlek.

Ta en slev och sleva för att få upp en lagom stor
degbit. Lägg den på mjölat bakbord och arbeta ihop
till en rund kaka med hjälp av mjölet.
Ställ på bakplåtspapper och gör tunna jack i brödet
med en vass kniv. Låt jäsa en liten stund under duk.

Grädda i en 170 grader varm ugn till brödet fått fin färg.

När brödet är färdigt blöt en kökshandduk och lida in
brödet i handuken. På så sätt blir brödet extra mjukt!

Stek cevapcici i olja på svagt värme under tiden och
servera med rå hackad lök ev en klick ajvar/creme fraishe
eller turkisk youghurt.



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: