2011-06-12
22:52:22
22:52:22
Kalvfilé med orientalisk färskpotatis och svamp
Nu är vi där igen, ja vid färskpotatisen. Detta är så gott så jag skulle kunna äta det jämt. Potatisen får simma i god gräddig sås och sen gifta sig med kalvfilén och svampen. Det är så smaklökarna börjar dansa...
Ingredienser:
1 kg färskpotatis
750 g kalvfilé
8 små eller 4 stora svampar
2 dl grädde
1 tsk paprikapasta
2 tsk ajvar
vegeta
spiskummin
paprikapulver
vitlökspuler
cayennepeppar
svart peppar
salt
smör
Gör så här:
Börja med att koka potatisen. Koka den inte för länge precis på gränsen till färdig ska den vara.
Smält ett par klickar smör, lägg ner den kokta potatisen i smöret och stek tills den fått fin yta.
Tillsätt grädden och kryddorna. Lös upp paprikapastan och ajvar i ca 1 dl varmt vatten. Häll det hela
över potatisen och koka till en krämig sås. Krydda ev mer.
Plocka bort foten på svamparna, krydda de med örtsalt och stek i smör. Vänd inte på dom för
den vätska som samlas i mitten inte ska rinna ut.
Stek köttet som du vill ha det och servera.
Strö på lite hackad persilja...Mums!
jeannette
det ser otroligt gott!