2011-06-01
23:31:20
23:31:20
Hemliga knyten
Smördeg är så gott, och ska helst fyllas med nåt smarrigt. Dessa knyten fyllde jag med stekta äpplen.
Ingredienser:
Ett paket smördeg (färdig eller gör själv och tärna i 10 bitar)
4-5 äpplen
1 dl sirap
1 dl äppelmos
1 tsk kanel
1-2 dl rivna nötter (valnötter tex)
1 tsk vaniljsocker
½ dl socker
1 ägg
florsocker
smör
Gör så här:
Skala och skär äpplena i bitar. Stek dem i lite smör.
Tillsätt sirap, socker, kanel och vaniljsocker, ev någon
matsked vatten. Tillsätt de rivna nötterna.
Tina smördegsplattorna något, kavla dem lite lätt
och fyll med fyllningen. Tryck ihop till små knyten.
Ställ på bakplåtspapper och pensla med vipsat ägg.
In i ugnen på 200 grader i ca 15-20 min eller tills de fått fin färg.
Låt svalna och pudra med florsocker.
Ingredienser:
Ett paket smördeg (färdig eller gör själv och tärna i 10 bitar)
4-5 äpplen
1 dl sirap
1 dl äppelmos
1 tsk kanel
1-2 dl rivna nötter (valnötter tex)
1 tsk vaniljsocker
½ dl socker
1 ägg
florsocker
smör
Gör så här:
Skala och skär äpplena i bitar. Stek dem i lite smör.
Tillsätt sirap, socker, kanel och vaniljsocker, ev någon
matsked vatten. Tillsätt de rivna nötterna.
Tina smördegsplattorna något, kavla dem lite lätt
och fyll med fyllningen. Tryck ihop till små knyten.
Ställ på bakplåtspapper och pensla med vipsat ägg.
In i ugnen på 200 grader i ca 15-20 min eller tills de fått fin färg.
Låt svalna och pudra med florsocker.