00:08:59
Himmelskt god kokos o choklad bomb
Den passar till både fest och vardag. Fler anledningar behövs inte - BAKA DEN!
Ingredienser:
200 g kokos
200 g choklad (helst med hög kakaohalt)
175 g smör eller margarin
1 ½ dl socker
4 ägg
½ tsk bikarbonat
2 msk kakao
Ingredienser Topping
200 g choklad (jag tog hälften vit choklad)
1-1 ½ dl grädde
Gör så här:
Mixa kokosen och chokladen med en mixer.
Vispa den rumsvarma smöret med sockret pösigt.
Tillsätt ett ägg i taget och vispa kraftigt mellan varje.
I med bikarbonat och kakao. Tillsätt kokos/choklad mixen.
Rör om till en jämn smet.
Klä bottnet på en form med löstagbara kanter med smörpapper.
Smörj kanterna och pudra lätt med mjöl.
Häll smeten i formen och grädda i mitten på ugnen i ca 20-30 min på 180°
Stick med sticka och känn efter 20 min. Jag hade min i ca 25.
Låt kakan svalna.
Topping:
Smält chokladen över vattenbad.
Värm upp grädden (får inte koka) och tillsätt chokladen
under omröring. Bladnda till en len smet.
Om kakan fått ojämn topp ta bort kanten på formen och skär av toppen
till en jämn yta. Ställ tillbaka i formen och häll på den varma chokladen.
Låt stelna till helst över natten.
Jag hade den vita toppingen först. Lät den stelna lite men inte helt, sen
hade jag över den med ljus choklad.
Toppa med hackade nötter, kokos eller pudra med florsocker.