2012-01-04
19:49:38
19:49:38
Nyårsfirandet från vårt hem
God fortsättning fina ni! Hoppas det nya året blir ett toppen år för er alla. Vi hade det gott och höll oss hemma i vår vrå. Sprakande brasa, bubbel i glaset och god mat. Här nedan följer lite bilder. Recept på tårtan får ni, de andra rätterna beskriver jag bara. Är det någon som vill ha recept på dessa vänligen skriv till mig så mailar jag.
Orentalisk lilja spred en underbar doft! Blommorna kommer från Klostergårdens blommor. Klostergatan 11 Växjö. http://klostergardensblommor.se/2011/october/nagra-bilder-fran-butiken.html Super mysig butik med gullig personal.
Plockmat
Tårtan
Ingredienser till tårtan:300 g mandelmassa
2 ägg
2 msk potatismjöl
Fyllning
3 dl vispgrädde
200 g vit choklad
2 ekologiska ägg
2 msk rom
Garnering
Guldchokladhjärtan och små guldkulor
Sätt ugnen på 175 grader. Klä bottenplattan av en form med löstagbar kant med smörpapper. Har du inget smörpapper smöra och bröa formen ordentligt, speciellt i botten. Riv mandelmassan. Vispa upp äggen och blanda med mandelmassan och potatismjölet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Låt kakan kallna och ta bort den från smörpappret. Diska formen noga. Vänd toppen så den hamnar i botten och ställ tillbaka den i formen.
Vispa grädden. Smält chokladen i vattenbad. Vispa upp äggen i en bunke. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ner romen och sist grädde. Bred ut moussen över kakan i formen. Täck med plastfilm, frys i minst 3 timmar.
Garnera med silverkulor/hjärtan eller mandelspån!

Lamm, kyckling, potatisgratäng, sallad en del av maten.
God fortsättning på det nya året önskar jag er! Tack för ni följer mig!