19:31:52
Lassagne med kycklingkassler och curry
Kassler kan vara lite tråkigt men är så smidigt att ha hemma ibland. Jag hade en bit kycklingkassler och bråttom en dag när jag kom hem från jobbet. Slängde ihop en panna med lassagne och hoppades att det skulle duga. Vet ni vad? På tio röda försvann alla lassagne, kvar blev 4 nöjda grabbar som delade ut varsin 10:a i betyg :) Inte illa ska ni veta då jag här hemma har rätt kräsna grabbar, två av dom i alla fall.
1 paket lassagneplattor (jag hade fullkorn)
500 g riven kassler (jag hade kycklingkassler)
½ burk krossade tomater
1 gul lök
2 msk ajvar
2 msk paprikapasta
riven ost
curry
salt
vegeta
Vit sås:
8 dl mjölk
1 dl grädde
cayannepeppar
riven muskot
ljus redning
Börja med att mäta upp mjölk och grädde i en tjockbottnad kastrull. Krydda mjölken och värm upp mjölken. Tjockna till den med redning till lagom fast men rinnig sås. Låt stå medan du fixar med annat.
Smält smör och bryn den finhackade löken. Riv kasslern och stek den lite lätt med löken. Tillsätt krossad tomat, ajvar och paprikapasta. Krydda med curry, vegeta och salt. Låt puttra någon minut.
Häll 1-2 dl sås i botten på pannan. Täck pannan först med lassagne plattor. Varva plattor, sås, kasslerröra och riven ost. Gör så hela vägen upp, avsluta med vit sås. Grädda i mitten av ugnen i ca 45 min. Ta ut pannan och täck den med alufolie. Låt stå 5-10 min. Servera med god sallad till.