2012-01-13
 12:50:31

Kladdig kladdkaka med grädde och hallon

Kladdkaka tröttnar man aldrig på. Jag brukar alltid göra i små portionsformar. Känns rätt lyxigt. Toppade denna med grädde och rårörda hallon. Det som gör denna lite extra god är den lyxiga kakaon jag fick med mig  från Söders Krydda www.soderkryddan.nu Det var nog den bästa kakaon jag någonsin ägt och bakat med. Längst ner finns en bild på den, gå in till Lena och hälsa från mig. Köp med er den svarta fina lådan med kakaon, ni kommer inte ångra er!

Ingredienser:
100 g smör
200 g choklad (satsa på finare choklad med minst 70% kakao)
2 ekologiska ägg
3 msk kakao
1 ½ dl socker
1 ½ dl mjöl

Smält smöret och chokladen över vattenbad.
Vispa upp ägg och socker. Sikta i mjölet och kakaon.
Blanda i det smälta smöret och chokladen försiktigt och rör om
till en len smet.

Smörj formarna och strö på lite mjöl. Häll upp smeten (dok inte ända upp).

Grädda i ca 10 min på 160 grader. Provstick för bästa resultat.

Hallonsås:
2 dl frysta hallon
1 msk flytande vaniljarom
1 tsk bourbone vaniljpulver
1 dl florsocker.

Mixa allt till en slät massa. Häll över massan i en sil och pressa ut med en sked. På de viset stannar kärnorna i silen och ut kommer len hallonsås.

Servera tillsammans med kladdkakan och vispad grädde.

Jag kände mig som ett barn i väntan på tomten. Kakaon var gömd innanför flera lager men vilken doft, vilken härlig färg!





KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: