2012-01-25
 22:53:22

Fredagens kyckling med svamp och soltorkade tomater

Kycklingfilén kan varieras ordentligt. Här hemma hör kycklingfiléer till basvara. Jag köper helst färsk gårdskyckling o helst majskyckling. Det finns dessutom en eller två påsar i frysen också.
I fredags så var jag sådär lagom stressad. Så jag körde lite på känsla och slängde ihop detta lite fort av sånt som fanns hemma.
Gott till tusan blev det och jag kommer säkert att göra om det. Nu när jag får skriva ner receptet här så kommer jag att komma ihåg hur jag gjorde, vilket jag annars inte gör. Här hemma smakar maten sällan likadant för det mesta jag bakar, lagar eller gör blir till på ren känsla och av sånt som finns hemma för stunden. Jag är usel på att följa recept...


4 st kycklingbröstfiléer
½ kg svamp
7-8 st soltorkade tomater (i olja)
kycklingbuljong (knorr chef)
2,5 dl grädde (går bra med matlagningsgrädde)
2 msk creme fraiche
vegeta
salt
peppar
vitlökspulver
paprikapulver
smör
ev mjöl till redning
ströbröd

Hetta upp smöret i en panna. I med kycklingen. Stek hastigt på varje sida och lägg ner dom i en gryta med lock.


Skär svampen i lagom stora bitar. Stek i smör. Tillsätt kryddorna och buljongen i med grädden och creme fraiche också. Koka till en lagom tjock sås, red med lite mjöl om så behövs. 
Skär de soltorkade tomaterna. Strö dessa över kycklingen, häll på såsen och toppa med lite ströbröd.


In i ugnen i ca 30-40 minuter på 200 grader. Servera med rostade rotfrukter och god sallad till. 

Smaklig måltid!



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: