2011-09-08
 14:38:28

Portobellosvampen charmar

Detta är en väldigt god och matig svamp som passar toppen som tillbehör till kött. Svampen är ofta ganska stor och här nedan följer mitt smarrigaste recept.
Vi är 3 personer hemma så många av mina recept är oftast anpassade efter det. Till detta recept så har du med så många svampar som behövs för just ditt sällskap.


Utöver svampen behöver du följande:
½ dl vitlöksolivolja (har man ingen färdig kan man ta vanlig olivolja och pressa i lite färsk vitlök)
ca ½ dl flytande smör
ca 25 g smör
salt/örtsalt

Gör så här:
Tvätta svampen och vänd den med insidan ner så att vattnet rinner av. Gör nya snitt i stjälkarna.
Pressa vitlöksklyftorna, häll över olivolja. Strö på örtsalt över svampen och ha i vitlök/olivoljablandningen.
Klicka till sist i ett par klickar smör i varje svamp.
Tryck ut lite flytande smör i formen precis där du ska placera svampen och lägg sedan svampen ovanpå.
In i ugnen i ca 10-15 min på 200 grader.

Servera till gott kött eller ha det som förrätt ihop med gott vitlöksbröd :)

Så fina blir dom när dom är färdiga :)

Här nedan följer en bild på hur jag serverade mina portobello ihop med potatiskaka, sallad och gott kalvkött! Hade även tzatziki till!




KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: