2011-09-21
 09:19:35

Moussaka på mitt vis

Detta är en sådan moussaka som blev till av sånt som fanns hemma. Om jag kunde låta er få smaka eller dofta skulle ni falla pladaskt. Den är krämig, god, godare, godast helt enkelt toppen. Prova ni lär inte ångra er.
Dessutom tog jag mig tid o tog steg för steg bilder för jag kände någonstans på mig att receptet skulle bli lite rörigt.


Detta behöver du:

600 g nötfärs
1 stor zucchini
1 liten purjolök
1 stor aubergine
3-4 skivade potatisar (kan uteslutas)
5-6 körsbärstomater (går bra med en stor skivad tomat)
7 dl mjölk
2 ½ dl matlagningsgrädde
4 dl riven ost
1 dl creme fraiche fresh
2 msk ajvar
1 msk paprikapasta
1 msk kalvbuljong
2 vispade ägg
riven muskot
vegeta
salt
peppar
paprikapulver
vitlöksulver
ljus redning
smör

Gör så här:
Smält smöret och bryn den skivade purjon. Tillsätt färsen. Tillsätt lite vatten, ajvar, kalvbuljong och paprikapasta. Salt, peppar, paprikapulver samt vitlökspulver ska i. Lite mer vatten om det behövs. Koka upp en stund och låt vila. 

Blanda mjölk, matgrädde och creme fraiche i en kastrull. Krydda med riven muskot, peppar, salt, vitlökspulver samt vegeta. Koka upp och red med ljus redning till en len sås. 

Börja med att smörja formen. Lägg först en del färs som botten. Täck med skivad aubergine (spara några skivor), häll på en del sås, en del köttfärs och lägg på ett lager skivad zucchini (spara några skivor). Strö på den rivna osten och resten av färsen. Lägg på riven potatis häll över det vispade ägget samt resten av såsen. Toppa med resterande skivor samt tomaterna. Strö på lite vegeta och pensla med lite smält smör eller olja. Täck formen med alufolie och grädda på 220 grader i ca 40-50 min.
Ta ut och täck av foliepappret, lägg in i ugnen i ca 10 min till eller tills moussakan fått fin färg.

Servera med syrlig sallad och njut!







KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: