2011-09-09
21:51:06
21:51:06
Kokostosca
Denna lyxiga kokostosca lär du sent glömma. Så otroligt len och god. Här tog den slut snabbare än snabbast :)
Ingredienser:
4 ägg
5 dl socker
2 krm salt
3/4 dl kakao
3 dl mjöl
200 g smält smör
Toscasmet:
200 g kokosflingor
2 dl socker
1 ½ dl grädde
75 g smör
1 dl ljus sirap
Gör så här:
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt salt, mjöl, kakao och lite i taget av det smälta smöret.
Rör till en slät smet. Klä en långpanna med bakplåtspapper, häll ut smeten och grädda kakan
mitt i ugnen i ca 25 min.
Toscasmeten gör du under tiden kakan gräddas. Blanda alla ingredienserna och koka upp på
svag värme i ca 5 min. Rör om hela tiden.
Ta ut kakan ur ugnen, bred på toscasmeten jämt o snyggt. Grädda yttligare 8-9 minuter tills kakan
är gyllene. Skär upp den medan den fortfarande är varm, låt svalna så att toscan stelnar.
Jag satte på grillfunktion i min ugn och på så sätt fick jag snabbt ett fint gyllenebrunt överdrag.