21:18:45
Saftig äppelkaka med pistage arom
Äppelkakan jag bakade idag blev super god. Precis sådär saftig och mjuk som en äppelkaka ska vara. Servera den gärna med vaniljsås eller vaniljglass.
Du behöver:
2 ekologiska ägg
1 ½ dl socker
1 tsk bourbon vaniljpulver
½ tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 ½ dl olja
50 g riven mandelmassa
3 dl vetemjöl
½ dl mjölk
50 g hackade pistagenötter
½ msk pistage arom
2 st skivade äpplen
kanel
pärlsocker
Gör så här:
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt olja, bikarbonat, bakpulver, pistage arom o vaniljsocker rör om.
Häll i lite mjöl i taget samt lite mjölk i taget. Tillsätt den rivna mandemassan och pistagenötterna, rör försiktigt om så att inte mandemassan klumpar sig. Häll ut smeten i en bakpapperklädd form.
Skiva äpplen och stick ner dem i smeten, strö på kanel och pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen på ca 180 grader i 20 min. Provstick för att vara säker att kakan är färdig.
Ta ut kakan från formen och vänd formen över så att kakan får ligga under och svalna.
Servera med vaniljsås eller glass!