2011-10-04
 14:10:59

Marmelad på körsbärskornell

Så här dax på året är det många som kokar egen sylt, marmelad och gör massa goda inläggningar. Jag är en av dom! Samlat på mig alla möjliga frukter och bär.
I helgen var jag dock och hälsade på min mor. Hon var ute i skogen och skulle plocka svamp då hon stötte på ett träd med körsbärskornell. Frukten är små, avlånga, röda och väldigt syrliga med en rätt så vass kärna. Man plockar de oftast när de är på gränsen till mogna, låter de mogna på en filt och då blir de knallröda och mjuka. Resultatet blir något som är så gott oavsett om du gör marmelad, saft eller äter de som de är.

Jag gjorde rårörd marmelad. Det är något bökigt och jag fick prova mig fram både med potatispress, olika silar och durkslag men till slut så hittade jag ett bra sätt. Här nedan följer bilder på hur jag fick till den. Ut till skogen o leta efter ett kornellträd...


Rensade och tvättade


Pressa bären genom en sil med en sked. Eller så får du hitta ditt eget sätt.

Så ska det se ut och kärnorna ska som gott vara nakna.

Väg sedan den pressade massan och tillsätt lika mycket socker. Rör om med en träsked och ställ
in i kylskåp i ca 2h. Ta fram och rör om ytterligare och låt stå över natten i kylskåpet.


Häll över marmeladen i torra glasburkar, förslut väl och förvara i kylskåp.

Degistivekex, philadelphiaost och kornellmarmelad.






Hoda
PUBLICERAT: 2014-09-05, 20:24:49

Hej
Jag söker korsbarskornell i Stockhom. Men jag har inte lyckas! Vet du var man kan hitta dem i Stockholm? Var hittade du?



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: