2011-11-12
 22:55:53

Kvitten och hallonsnittar

Här har vi bakat idag, bakat till för att fira en speciell person imorgon, barnen ska fira sin pappa på farsdag. Det blev en kokoskladdkaka som är en av hans favoriter och så lite småkakor, bland annat dessa otroligt goda snittar.
Jag gjorde ju kvittenmarmelad för inte så länge sen. De burkarna har minskat i antal så nu är vi inne och äter på den sista. Tanken var från början att det bara skulle bli hallonsnittar men när jag öppnade kylskåpet så såg jag kvittenmarmeladen så det fick bli en längd av varje. Det blev otroligt gott och jag kan med handen på hjärtat säga att kvittensnittarna är de som vinner denna gång.


Till två plåtlånga längder behöver du:

200 g smör
1 dl socker
1 äggula
5 dl vetemjöl
1 tsk  bourbon vaniljpulver
sylt
1 dl florsocker

Tärna smöret. Knåda ihop smör, mjöl, ägg, vaniljpulver och socker. Plasta in mördegen och ställ den i kylskåpet helst över natten men minst 30-45 min.
Sätt ugnen på 200 grader.
Ta fram degen och ta bort en bit som du ska ha till "smulorna". Lägg tillbaka den lilla biten i kylskåpet så länge.

Dela resterande deg i två lika stora bitar och forma till en längd nästan lika lång som själva plåten. Lägg bakplåtspapper under. Tryck en kanal i mitten där du lägger sylt.
Ta fram resterande deg ur kylen och riv den över längderna. In i mitten på ugnen ca 15 min. 

Skär snittar medan kakan fortfarande är varm. 

Blanda florsocker med 2 tsk vatten och ringla över kakan. Låt svala och servera.


Rykande varma doftar ljuvligt





KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: