2011-11-01
 20:55:08

Krämig soppa med syrliga räkor

Vi skulle äta lax till middag men behövde något lätt som förrätt. Lillkillen fick önska och det föll på krämig soppa. Nu var detta till fredagens middag för trerätters hinner vi sällan äta mitt i veckan men det händer det också.
Jag slängde ihop en soppa som jag inte riktigt visste om den skulle bli god men körde lite på känsla. Soppan visade sig vara kanon, gick hem hos både stor o liten. Bilderna är dock av usel kvalité då min kamera var urladdad. Dessa är tagna med en telefon så jag ber om ursäkt.
Laga soppan, den är som sagt bus enkel att göra o smakade gudomligt.


Detta hade jag i:
500 g räkor med skal
1 paket crabfish
½ purjolök
1 gul lök
vitlöksklyftor
½ tsk paprikapasta
1 fiskbuljong
2 msk creme fraiche
1 msk philadelphiaost
1 dl grädde
citronpeppar
salt
cayannepeppar
ljus redning
citron
olivolja

Skala räkorna, pressa över en halv citron och häll på lite salt, olivolja och citronpeppar. Ställ in i kylen.

Bryn purjon, lök och vitlök i olivolja. Tillsätt crabfischen, buljong samt paprikapasta. Lite vatten till det.
Tillsätt fiskbuljongen och mer vatten låt koka upp ordenltigt.

Sila soppan och koka upp den tillsammans med grädden, creme fraichen och philadelphiaosten. Spara på resterna av crabfishen. Red med ljus redning till önskad konstinens. Smaka ev av med mer kryddor. Lägg lite av den sparade crabfishen i tallriken, häll över soppan och strö på av de inlagda räkorna.

Servra med gott rostat bröd till! Smaklig måltid!



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: