2011-05-14
 20:19:32

Fruktiga rutor

Dessa rutor kan göras med vilken frukt/bär som helst.
Till just denna har jag använt jordgubbar, hallon, mango, persikor, ananas och äpple.

Den vaniljkräm som jag använt mig av kommer från Dolcela lika så vaniljpuddingen. Finns att köpa i välsorterade butiker så som City Gross mf.


Botten:
4 stora ägg
4 msk socker
6-7 msk mjöl
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver

Fyllning:
1 kg valfri frukt (helst färsk men går bra med frysta bär också) Ta ca 1 dl mindre vatten
10 dl vatten
3 dl socker
2 st Dolcela vaniljpuding

Topping:

Dolcela vaniljkräm eller vanligt vispgrädde
Valnötter

Vispa ägg och socker till en krämig smet. Tillsätt mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Smöra och bröa en form och grädda botten i ca 10 min på 200 grader.

Tärna frukten och koka de med vattnet och sockret. När kakan är klar sila av frukten
och lägg dem på kakbotten.

I vattnet som blev kvar rör man ner Dolcela vaniljpudingen som man löst upp i ett par skedar
kallt vatten. Koka puddingen tills den blir tjock och bred ut den över frukten/bären. Låt svalna
så att pudingen blir stel.

Vispa krämen/grädden och bred den över kakan. Dekorera med valnötter.






KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: