2011-03-07
17:09:44
17:09:44
Shepherds Pie
500 g köttfärs
1 gul lök
vitlöksklyftor
½ burk krossad tomat
1 liten zucchini
½ purjolök
200 g svamp
10-15 små brysselkål
2 msk ajvar
1 köttbuljong
kryddor (peppar, cayanepeppar, vitlökspulver)
Potatismos
ca 1 kg mjölig potatis
1 dl grädde
50 g smör
lite riven muskot
salt/vegeta/peppar
1 ägg gula
Gör så här:
Koka brysselkålen (inte för mjukt).
Gör en köttfärsås av de övriga ingredienserna (tillsätt ej vatten).
Koka potatisen, pressa den och tillsätt grädde smör och muskot samt äggulan.
Lägg köttfärssåsen i botten. Toppa med den kokta brysselkålen och till sist spritsa
eller pressa över potatismoset. Pensla ev moset med lite smält smör.
Grädda på 250 grader tills moset fått fin färg. Servera med en god syrlig sallad.
Renchy
Ovo moram da testam za vikend djeluje fantasticno...