2011-03-19
14:49:09
14:49:09
Raffaello - närmast orginalet man kan komma
Dessa är så otroligt goda, väldigt enkla att göra!
Kom bara ihåg att smeten ska göras dagen innan de ska rullas ihop.
Kom bara ihåg att smeten ska göras dagen innan de ska rullas ihop.
Ingredienser:
250 g smör/margarin eller kokosfett (jag hade i margarin och då blir de lite åt det gula hållet i färgen)
2 ½ dl socker
400 g kokos (varav 250 g ska in i smeten)
1 ½ dl vatten
200 g mjölkpulver
ca 1-1 ½ dl sötmandel (skalad)
små knäckformar
Gör så här:
Blanda vatten och socker i en kastrull, lägg på spisen och
låt det koka upp under omrörning tills det blir en honungsliknande smet.
Låt svalna lite och ha i matfettet samt mjölkpulvret.
Rör om till en jämt smet och ha i 250 g kokos.
Rör kraftigt om till en fin smet, täck över med plastfolie
och ställ in i kylskåp över natten.
Ta fram smeten ur kylskåpet en halv timme innan
bollarna ska formas.
Rulla till små bollar där varje boll har en mandelkärna i mitten.
Kör resterande kokos ner i en mixer för lite finare flingor. (min mixer dog precis innan jag skulle göra det)
Rulla in i kokos och tryck ner de lätt i små knäckformar.
Förvara i kylskåpet men ta gärna fram dem 15-20 min innan
servering. Går jätte bra att frysa och ta fram till fikat!
Njut! :)