11:32:34
Pizzabullar
Återigen kör vi med en favorit både för stor o liten! Passar utmärkt att ta med sig på utflykt eller att frysa in
och ta fram som ett mellanmål eller varför inte lunch med en god pizzasallad till.
Pizzabullar
Deg:
150 g smör/margarin
2,5 dl mjölk
2,5 dl vatten
50 g jäst
1 msk socker
1 tsk salt
2 ägg
ca 8-10 dl mjöl
Gör så här:
Värm mjölken och vattnet till 37 grader.
Smula ner jästen (går bra med torrjäst också).
Tillsätt matfettet, salt och socker. Tillsätt lite mjöl
samt ett ägg i tagen. Rör om kraftigt och tillsätt
resten av mjölet. Spara lite till utbakningen.
Fyllning - Tomatsås
En burk krossade tomater
2 msk ajvarrelish
2 tsk tomatpuré
oregano
salt
peppar
½ dl matlagningsgrädde
1 msk ljus redning
Gör så här:
Koka upp de krossade tomaterna, ajvar och tomatpuré.
Tillsätt kryddorna.
När allt kokat mixar man det till en slät sås.
Tillsätt matlagningsgrädde och redningen. Koka till en tjock sås.
strimlad skinka/kalkon
Riven ost
Vispat ägg (till pensling)
Oregano
När degen jäst, dela den i två jämna delar. Kavla ut degen till en rektangel
precis som när man gör vanliga bullar. Bred ut tomatsåsen, strö på den rivna osten
och skinkan/kalkonen. Rulla ihop degen och skär som till vanliga bullar. Lägg dem i
stora bullformar eller direkt på bakålåtspapper. Låt jäsa ca 30 min, pensla med vispat ägg och
strö på lite oregano.
Grädda i ugnen på 200 grader i ca 30 min eller tills bullarna fått fin färg.