23:52:14
Mumsig & saftig morotskaka
Ingredienser:
4 ägg
4 dl socker
4 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
ca 400 g rivna morrötter
2 dl olja
4 dl vetemjöl
Gör så här:
Skala och riv morötterna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda alla torra ingredienser och
sikta lite i taget ner i äggblandningen.
När hälften av de torra ingredienserna är blandade tillsätt
hälften av oljan.
Vispa en stund och tillsätt resten av ingredienserna
och oljan, till sist in med morötterna.
Smörj och bröa en form, häll i smeten och lägg in i ugnen på 220 ° i ca 45 min.
Gör ett provstick i kakan så vet du bäst när den är färdig.
Ta ut kakan och täck över den med foliepapper. Låt svalna så!
Frosting:
400 g philadelphiaost
1 dl creme fraiche
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
120 g smör/margarin
Blanda allt detta till en len smet. Ställ in i kylskåpet tills kakan svalnat.
Bre smeten över kakan och strö på kokos, hackade nötter eller riven choklad.
Underbart ! Äntligen en morotskaka i min smak ! Jag har gjort den för några nånader sedan och ska göra den idag igen ! Tack för den här fina recepten !
Närmast konditoriets morotskaka jag kunde komma, men vad jag fick trixa o mixa :) Så glad att du också lyckats och att du är nöjd!