2011-03-08
 22:18:37

Lax på mitt vis...


4 st laxfiléer
2 msk olivolja
peppar
salt
1 msk pressad citron/lime
rivet citron/lime skal

Blanda salt, peppar, citron/lime saft och det rivna skalet
med oljan. Pensla filéerna med blandningen och ställ in i
kylskåpet minst 30 min.

Sås:
200 g svamp
1 fiskbuljongtärning
½ tsk ajvar
½ tsk vegeta
lite rivet skal av citron/lime
1 msk pressad citron
2 dl matlagningsgrädde
en klick smör

Bryn smöret och stek svampen. Tillsätt ajvar och vegeta.
Rivet skal av citron/lime och den pressade citronen.
Rör om och tillsätt matlagningsgrädden. Låt puttra tills
det blir en krämig sås. Red ev med redning om du vill ha tjockare
sås.

Stek laxen först på hög värme försiktigt på alla sidorna, sänk sedan
värmen och låt laxen bli färdig.
Koka ris och servera. Ha gärna till en god sallad!



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: