2011-03-24
17:31:09
17:31:09
Lasagne med portobello
En klassiker som alltid går hem! Denna med den matiga och goda portobello svampen.
Ingredienser:
Vit sås
7 dl mjölk
2 dl grädde
1 dl creme fraiche
ljus redning
vitlökspulver
paprikapulver
peppar
Gör så här:
Blanda alla ingredienserna och
koka under omröring till en krämig sås.
Låt svalna.
700 g köttfärs
1 gul lök
4-5 st stora portobello
1 buljongtärning
2 msk paprikapasta
1 msk ajvar
pressad vitlök
vegeta
peppar
paprikapulver
riven ost
Riv löken och stek den tillsammans med färsen.
Späd paprikapastan med lite vatten.
Skiva portobello och ner med den i köttfärsen.
Tillsätt ajvar, paprikapastan, vitlöken och kryddorna.
Häll en del av såsen i botten.
Lägg på lasagneplattor så att de täcker formens botten.
Lägg på köttfärs, riven ost och sist lite mer sås.
Varva tills alla ingredienserna är slut
men se till att det blir kvar sås till toppen.
In i ugnen på 220° i ca 45 minuter.
När lasagnen är färdig ta ut den från ugnen.
Lägg aluminiumfolie över formen och låt den stå och svala.
Servera med sallad!
Smaklig måltid!