19:29:11
Krämig gryta a la Emil
Det händer att han till och med önskar sig den lite då o då.
Man kan då ta vilket kött man vill. Till denna har jag använt benfri kalv.
Ingredienser:
600 g kalvkött
2 gula lökar
3-4 vitlöksklyftor
2 stora morötter
1 "du chef" köttbuljong
2 msk soja
4-5 st potatisar (fast sort)
1 ½ dl grädde
ljus redning
Hela vitpepparkorn
malen svart peppar
vegeta
hackad persilja
paprikapulver
lite färsk hackad paprika
några lagerblad
Gör så här:
Tärna köttet och bryn det. Grovhacka löken och vitlöken.
Skala morötterna och dela dem. Tillsätt alla grönsakerna,
buljongen, sojan, lagerbladen och kryddorna. Rör om allt och tillsätt
lite vatten i taget. Stek allt tillsammans en stund. Tillsätt mer
vatten och låt koka (25 min i tryckkokare) ca 1-2 h i vanlig gryta.
Köttet avgör koktiden, häll på mer vatten om så behövs. Smaka av
och krydda ytterligare.
Skala och dela potatisen. Lägg ner dem i grytan. Låt koka tills de blir
mjuka. Tillsätt grädden och redning. Koka upp till en krämig gryta.
Servera med lite färsk hackad paprika.
Smaklig måltid!