2011-03-20
 19:29:11

Krämig gryta a la Emil

Grytan här är uppkallad efter min son. Han fullständigt älskar den och äter bra av den varje gång.
Det händer att han till och med önskar sig den lite då o då.

 

Jag lagar den helst i min tryckkokare för då blir köttet så mjukt.
Man kan då ta vilket kött man vill. Till denna har jag använt benfri kalv.


Ingredienser:
600 g kalvkött
2 gula lökar
3-4 vitlöksklyftor
2 stora morötter
1 "du chef" köttbuljong
2 msk soja
4-5 st potatisar (fast sort)
1 ½ dl grädde
ljus redning
Hela vitpepparkorn
malen svart peppar
vegeta
hackad persilja
paprikapulver
lite färsk hackad paprika

några lagerblad

Gör så här:
Tärna köttet och bryn det. Grovhacka löken och vitlöken.
Skala morötterna och dela dem. Tillsätt alla grönsakerna,
buljongen, sojan, lagerbladen och kryddorna. Rör om allt och tillsätt
lite vatten i taget. Stek allt tillsammans en stund. Tillsätt mer
vatten och låt koka (25 min i tryckkokare) ca 1-2 h i vanlig gryta.
Köttet avgör koktiden, häll på mer vatten om så behövs. Smaka av
och krydda ytterligare.

Skala och dela potatisen. Lägg ner dem i grytan. Låt koka tills de blir
mjuka. Tillsätt grädden och redning. Koka upp till en krämig gryta.

Servera med lite färsk hackad paprika.

Smaklig måltid!



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: