2011-03-27
 23:39:17

Karamelltårta med banan

Denna tårta är helt fantastisk. God och maffig.



Botten:
½ paket Degistive kex
125 g smält smör
2-3 msk vatten

Fyllning:
1 burk karamellsås (man kokar kondenserad mjölk i 3h, låter svalna
och på sätt har man otroligt god karamellsås)

2 dl vispad grädde
2-3 bananer
½ pressad citron
mandelspån
1 dubbel daim

Gör så här:
Koka burken med kondenserad mjölk i 3h. Se till så att burken
under tiden ständigt har vatten över sig annars spricker den.
Låt svalna under kallt vatten en bra stund innan du öppnar.

Smält smöret. Mixa kexen och blanda allt till en fin deg.
Tillsätt någon matsked vatten för att få lite mer kompakt deg
så den slipper smula sig. 

Tryck ut degen i en form med löstagbara kanter. 
Fördela karamellsåsen jämt.
Vispa grädden och lägg över. 
Skiva bananerna och fördela dem över grädden.
Pensla banenerna lätt med lite citronsaft (då blir de inte missfärgade).
Strö på mandelspån och krossad daim.


Renchy
PUBLICERAT: 2011-03-31, 17:11:51

Moj novi favorit, nestala za jedan dan :) Tack för tipset :))


jeannette
PUBLICERAT: 2011-05-08, 03:26:47

alltsa den sag svarare an nar jag laste den he he he trodde att man skulle gora vasrta degern en det var kek bara:) snygg fatt



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: