2011-03-14
 16:54:49

Kåldolmar gjorda på surkål



Ingredienser:
1 helt surkålshuvud
700 g nötfärs
1-1½ dl jasmin ris
1 stor morot
5 msk ajvar
vegeta
peppar
salt
hackad persilja
paprikapulver
vitlökspulver
2 dl matlagningsgrädde
lagerblad
vatten

Gör så här:
Skär loss kålbladen försiktigt från roten.
Skölj dem under vatten och låt rinna av.
Skär bort toppen av den grova kålbiten
på utsidan av bladet (för att lättare rulla ihop dolman).
Lägg de mindre bladen i botten av kastrullen.

Riv moroten och blanda med köttfärs, ris, 3 msk ajvar
och kryddorna till en jämn smet.
Ta en bit av färsblandningen och lägg ytterst på
kålbladet. Rulla mot den tunnare delen av dolman
genom att först vika in sidorna på bladet.
Lägg i kastrullen. Klicka ut små klickar med ajvar
strö på lite vegeta och paprikapulver.
Lägg i lagerbladen och om det finns kålblad över lägg dem på toppen som ett
lock.
Häll på vatten så att det precis täcker dolmarna.
Koka under lock i 1 timma, tillsätt mer vatten under tiden om det
behövs.

När dolmarna börjar bli färdiga tillsätt matlagningsgrädden
någon mer sked ajvar och lite mer vegeta.
Koka tills såsen blir krämig.

Smaklig måltid!



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: