2011-03-22
 17:30:20

Fisk i gömma

Detta går utmärkt att göra i en djup form med lock. Blir super gott!
Jag gjorde både i gryta och i bakplåtspapper för jag hade inte
tillräckligt med bakplåtspapper för tillfället.


Ingredienser
500 g vit fisk (torsk eller annat gott)
200 g skalade räkor
1 paket crabsticks
1 stor morot
2 röda spetspaprikor
2 stora portobello svampar
1 fiskbuljongtärning
½ pressad citron
2-3 msk citronolivolja (går bra med vanlig också)
2 dl vispgrädde
ljus redning
vegeta
svart peppar
paprikapulver
bakplåtspapper
små smörklickar

Gör så här:
Tärna fisken och crabsticksen.
Pressa citron över och häll på olivolja.
Tillsätt räkorna.
Skala morötterna och dela dem i lagom tjocka skivor.
Dela svampen och spetspaprikan i tunna skivor.
Blanda allt med fisken.
Smula över buljongtärningen och strö på kryddorna.
Blanda allt väl.
Lägg bakplåtspapper i en djup tallrik.
Klicka i en klick smör och fyll med fisk/grönsaksblandningen.
Knyt med ett snöre och sätt in i ugnen på 220 ° i ca 20 min.
Blanda redning med vispgrädden.
Ta ut de små knyten och öppna upp de.
Fördela grädden jämt och ställ tillbaka i ugnen tills det hela blir krämigt.

Servera gärna med kokt potatis och en citronskiva.

Smaklig måltid!







KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: