2011-03-16
 20:35:23

Bland-Burek på färdig filodeg

På Balkan äter man mycket pita (paj).
Det finns massor med olika fyllningar bland annat ost, ost/spenat, kött, potatis mm.

En pita (paj) enbart fylld med kött kallas för Burek och är väl kungen bland pajerna!
Min variant innehåller tärnad potatis och kött där av namnet BLAND Burek.

Filodeg finns att köpa i välsorterade affärer.

Ingredienser:
1 paket färdig "jufka" (filodeg)
7-8 potatisar
500 g köttfärs
2 lökar
peppar
salt
vegeta
olja
vatten
smör
crem fraiche

Gör så här:
Hacka en lök och bryn den med färsen.
Tillsätt kryddor och låt svalna.
Skala potatisarna och tärna dem tunnt.
Skölj potatisarna och sila av dem.
Häll på lite olja, riv ner löken tillsätt kryddor.
Blöt en kökshandduk och lägg ett degblad på.
Pensla med olja.
Lägg potatis längst den ena sidan av degbladet
ca 3 cm in från kanten. Strö på köttfärsen.
Rulla ihop degen med hjälp av handduken.

Olja en plåt eller form och lägg ner de färdiga degrullarna.
Pensla på olja och lägg in i ugnen på 170 grader i ca 45 min.

Koka 2-3 dl vatten med en klick smör, lite vegeta och salt.
När pajen är färdig skeda över vattenblandningen och ställ in
i ugnen i ca 15 min. Täck över med folie och låt svalna.

Smeta på lite creme fraiche.

Severa med inlagda grönsaker eller en syrlig sallad.


swester
PUBLICERAT: 2011-03-17, 00:39:56

Detta lär jag också prova inom kort!!! Gott gotti gott gott...


Maja
PUBLICERAT: 2013-11-25, 16:04:01

Hej! Hur många färdiga degrullar fick du från detta recept? :)



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: