2011-06-04
 22:20:02

Gröna ärtor med kalvkött

Ärtor i all form var det värsta jag visste när jag var liten. Med tiden när man mognar så mognar väl smaklökarna också så nu klarar jag av och äta ärtor. Det ska vara med kött, mycket kött :)
Självklart ett gott bröd till!


Ingredienser:
1 kg kalvkött (benfritt)
1 kg gröna ärtor (frysta)
1 gul lök
1 paprika (valfti färg)
1 stor morot
1-2 klyftor vitlök
1 msk ajvar
1 msk paprikapasta
1 tsk tomatpuré
2,5 dl matlagningsgrädde
1 köttbuljongtärning
2 msk kalvbuljong
lagerblad, vegeta, peppar, vitpepparkorn, cayannepeppar
persilja
olja/smör

Gör så här:
Tärna köttet och bryn det i lite smör. Hacka alla övriga grönsaker
och brynd dem lätt med köttet. Tillsätt paprikapasta, ajvar och tomatpuré.
I med köttbuljongtärningen och kalvbuljongen samt alla andra kryddor.
Koka köttet mjukt (har du tryckkokare går det på 20 min).

När köttet kokat ett tag smaka av med mer kryddor om det behövs och in med 
ärtorna. Koka tills ärtorna mjuknar och tillsätt till slut matlagningsgrädden. 
Låt skjuda en stund. 

Servera med en klick creme fraiche och ett gott bröd!



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: