2011-06-09
10:02:40
10:02:40
Färskpotatis o lax med kallsås
Ibland är det enkla gott nog! Det är något med den första färska potatisen. För mig är det midsommar men också så har det blivit av en konstig tradition att alltid äta den allra första färska potatisen med någon slags fisk.
I år föll det sig automatikst på egenfångad lax. Här nedan följer en bild samt liten kort beskrivning av det som syns. Mest av allt vill jag nog lyfta fram den otroligt goda kallsåsen.
I år föll det sig automatikst på egenfångad lax. Här nedan följer en bild samt liten kort beskrivning av det som syns. Mest av allt vill jag nog lyfta fram den otroligt goda kallsåsen.
Laxkotletterna smörjde jag in i olivolja och pressad citron. Lite citronpeppar samt örtsalt på och in i ugnen på ca 200 grader. När kotletterna fått fin färg ta ut formen och täck den med foliepapper, in med den i ugnen igen bara några minuter.
Kallsåsen består av gräddfil, några klickar philadelphiaost, creme fraiche, hackad färsk dill, en matsked bostongurka, pressad citron, citron peppar samt trocomare örtsalt.
Gör gärna den kalla såsen lite innan och låt den stå i kylskåpet så löser kryddorna upp sig. Rör bara om ordentligt innan servering.
Salladsskålen består av gurka och tomat, kryddat med mynta, pressad citron, citron olivolja samt örtsalt.
Dillkvisten har jag odlat själv så den är jag extra stolt över :)