2011-02-26
 15:37:50

Korvgryta

Släng inte överbliven korv - gör den till en smarrig lunch på några minuter!
Här är ett recept på en super god korvgryta. Går hem hos både stor och liten...
Kan serveras med pasta eller ris!

Ajvar är en smaksättare som främst består av paprika, finns som både mild och stark.

Vegeta är en allkrydda som funkar till det mesta! Den hittas hos välsorterade livsmedelsaffärer som tex ICA, Coop, Willys eller orientaliska livsmedelsbutiker


Ingredienser:
6-7 korvar  (går bra med falukorv)
1 gul lök
vitlök enligt tycke (själv har jag vitlökspullver)
1 msk smör
1 krm salt
2 msk ajvar
1 msk tomatpuré
1 krm vegeta
1 krm peppar
1 krm paprikapullver
1 köttbuljong
1 krm cayannepeppar
1 msk crem fraiche
1-1½ dl matlagningsgrädde
3-4 dl vatten
ett par st lagerblad

Gör så här:
Smält smöret och stek löken, vitlöken och korven.
Tillsätt ajvar och tomatpuré samt lite vatten.
Tillsätt kryddorna, lagerbladen och buljongen och resten av vattnet.
Låt koka i 10 minuter.
Tillsätt crem fraiche och matlagningsgrädde och låt puttra på svag värme tills grytan blir lagom tjock.
Om inte den tjockar till sig prova att ha i lite mer matlagningsgrädde eller lite ljus redning.
Servera med ris/pasta.

Smaklig måltid!



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: