2011-12-18
 22:27:33

Kycklingkebabrulle från grunden


Kebab smakar bäst hemma, det är vi eniga om i vår familj!
Då ska man kvällen innan förbereda kycklingen och kebabsåsen. Det blir bäst om man gör så för kyckligen hinner dra åt sig av kryddorna och bli sådär god o mör. Såsen smakar också som bäst när den fått vila över natten. Här nedan visar jag hur vi här hemma gör när de som det så fint heter blir dax Mama Mia kebab :)



Till 4 personer
ca 800 g strimmlad kycklingfilé
kebabkrydda
olja

Blanda den strimmlade kycklingen med kebabkrydda och olja. Häll över i en plastpåse och ställ i kylskåpet helst över natten.

Sås:
3 dl gräddfil
2 msk creme fraiche
kebabkrydda
Vill man ha vitlökssås kör man samma men då pressar man
i lite vitlök eller har i vitlökspulver.
½ tsk olja.

Blanda alla ingredisenserna och låt stå i kylskåp.

Deg:
ca 3 dl ljummet vatten
1 paket jäst
5-6 dl mjöl
½ dl olja
salt

Värm vattnet till 37 grader och lös jästen. In med oljan och saltet. Rör om.
In med lite mjöl i taget, vispa så länge det går med en visp och knåda med
händerna när det inte går att vispa mer. Degen ska lätt lossna från bunken.
Dela i 4 lika stora bitar, forma till bullar och låt jäsa under duk i ca 20-25 min.

Kavla ut på mjölat bord. Har du en sådan elektrisk stekpanna kör den på hösta värme.
Pensla på lite olja och lägg på brödet. På med locket och vänd efter 30-40 sekunder. 
Har du ingen sådan panna lägger du brödet på smörpapper. Värm ugnen på max helst
grillfunktion. Lägg smörpappret på botten av spisen, ej på galler eller på plåt.

Stek kyckligen och låt vila medan brödet gräddas. 

När brödet gräddats lägg det på aluminiumfolie. Lägg sallad i botten, på med kyckling
och ringla över såsen. Rulla till en rulle och ha foliepapper som stöd. Vik in nedre kanten
så inte såsen rinner ut. 

Smaklig måltid :)  



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: