2011-12-28
22:08:33
22:08:33
Fikonpraliner
Torkad frukt kan vara rätt tråkig. Detta ändrar vi på med detsamma! Jag hade hemma en liten påse med torkade fikon men det går utmärkt med aprikoser också. Dessa små söta ska jag slå in och ge bort till vår snälla granne och så ska jag ha de framme på desertbordet till nyår.

Jag hade i:
9 st fikon
200 g mandelmassa
2-3 msk rom (går bra med konjak eller cherry)
150 g smält choklad
½ tsk olja
pärlor
Hacka fikonen fint. Häll på romen och låt stå i några minuter.
Riv mandelmassan. Smält chokladen med lite olja.
Blanda fikonen med den rivna massan. Tillsätt mer rom om
så behövs. Det ska vara en len smet som det ska gå att rulla
fina släta kulor av.
Doppa kulorna i den smälta chokladen. Tryck dit en liten pärla
och låt vila på smörpapper till chokladen selnat.
Servera o njut!
Det går utmärkt att ha vit choklad.